5 augustus 2015 - Reisverslag uit Leerdam, Nederland van Marloes Woudenberg - WaarBenJij.nu 5 augustus 2015 - Reisverslag uit Leerdam, Nederland van Marloes Woudenberg - WaarBenJij.nu

5 augustus 2015

Door: marloes

Blijf op de hoogte en volg Marloes

05 Augustus 2015 | Nederland, Leerdam

Hallo allemaal!

De groep Nederlanders uit friesland zijn allemaal aangekomen en hebben het erg naar hun zin. Ze bouwen flink door, want de kleuterschool is al bijna af. Ook gingen ze naar de verschillende projecten waaronder Tubelihle waar ik ook ben. Een aantal dagen kwam er een groepje met mij mee. Het was erg gezellig en de kinderen vonden het geweldig. Zo veel witte mensen bij hen op bezoek! Afgelopen weekend hebben we een grote kinderdag georganiseerd. Hierbij huurden we twee grote bussen om de kinderen van alle projecten op te halen. Zelf reed ik met de bussen mee naar Tubelihle om ze de weg te wijzen en de kinderen mee te nemen. Het feest was namelijk in een middelbare school in kriel. De kinderen waren laaiend enthousiast. Het was de afgelopen tijd sowieso al heel druk in Tubelihle. Elke keer tussen de 90 en 120 kinderen. Nu ook weer ongeveer 120 kinderen mee naar het grote feest. Met alle projecten samen zaten we rond de 400 kinderen! We hebben gevoetbald, geschminkt, loombandjes gemaakt, gezongen, gedanst en lekker gegeten. Ze vonden het geweldig. We maakten er met elkaar echt een feestje van en er kwamen zelfs twee clowns op bezoek ; ) Het zingen en dansen ging ook echt uit volle borst en ook hadden een aantal kinderen een act voorbereid. Heel erg leuk hoe ze daar op het podium een toneelstukje, zang of dans deden. Ik probeer een filmpje op de blog te zetten hiervan onder het kopje videos, ik hoop dat het gaat lukken.

Aankomende week hebben we helaas anderhalve week geen water. Dit betekend dat alle mensen water moeten halen bij wateropslagplaatsen die speciaal daarvoor zijn opgericht. Gelukkig hebben we hier een grote watertank in de tuin: JO JO tank. Ben benieuwd hoe dit zal gaan verlopen en wanneer het water precies weer terug komt. Ze doen namelijk onderhoud en dat betekend dat ze pijpen vernieuwen. Om die reden leggen ze alle watertoevoer naar kriel stil en heeft iedereen de mogelijkheid water te halen bij de tanks. Een heel gedoe voor mensen die geen eigen tank hebben. En weer de arme mensen die er het meeste onder lijden. Ook doet regelmatig de elektriciteit het weer niet. Kortom het is een beetje behelpen op dit moment.

Sinds vandaag zijn ze helaas ook aan het staken gegaan hier in Kriel. Dit houdt in dat ze alle in en uitgangen van Kriel blokkeren en er niemand in of uit willen laten. Dit staken gebeurd helaas een paar keer per jaar. Het wordt de laatste tijd steeds heftiger als ze staken. Ze maken blokkades op de weg, steken allerlei banden in de brand, staan er dag en nacht en kunnen gewelddadig zijn. Daarom zijn wij vandaag maar thuis gebleven om niet in de problemen te komen. Ik kon dus helaas ook niet naar Tubelihle toe. We hopen dat het morgen weer voorbij is. Hier thuis merken we er namelijk niks van. Het is gewoon stil en er is niks te zien of te horen, omdat we wat verder van de in en uitgangen van kriel wonen. Ook zijn we voor de veiligheid niet naar de winkels gegaan, maar wilden eigenlijk wel gaan. We hebben toch het een en ander nodig. Maar goed, we zullen zien hoe het morgen verloopt.

Verder gaat alles helemaal top hierzo en geniet ik nog steeds vol op. Thabo is in zijn examentijd en zal morgen zijn laatste examen schrijven voor deze periode. Hij leert enorm hard en we hopen op goede resultaten.
Aanstaande weekend hebben we samen met de Hollandgroep een Jeugddag op de planning staan. De kinderen hadden de kinderdag en de jeugd nu een jeugddag. We hebben er zin in.
Hopelijk genieten jullie van je vakantie en gaat alles goed.

Bedankt weer voor het lezen van mijn blog.
Heel veel liefs marloes

• 05 Augustus 2015 - 21:29

Adrie, Ton En Oma:

Hoi Marloes, wat een verhaal weer zeg! Mooi om te lezen. Wat fijn dat jullie die kinderdag hebben georganiseerd met zo ontzettend veel kinderen. En dan straks ook nog de jeugddag. Echt heel leuk. Zijn dat er ook 400?
    Wat een gedoe met dat water en elektriciteit. Wat zijn we hier dan verwend hè.
    En die staking is wel heftig zeg. Jammer dat je niet naar je kinderen kunt, hopelijk is het gauw voorbij.
    Wens Thabo heel veel succes met zijn examen. We horen wel hoe het gegaan is.
    Heel veel zegen bij alles wat jullie daar doen.

Groetjes van Adrie, Ton en oma (ik heb het voorgelezen hoor, en ze vindt dat je zo mooi kan schrijven).

• 05 Augustus 2015 - 21:51

Marloes Woudenberg:

Hallo allemaal het flimpje downloaden hier lukt niet ,dus probeer ik het via facebook. bedankt!

• 05 Augustus 2015 - 21:51

Marloes Woudenberg:

Beankt adrie! .. groetjes aan allemaal

• 06 Augustus 2015 - 15:41

Conny:

Hey Marloes,
    En weer zo'n mooie blog, heerlijk om te lezen.
    Geen water..... wat erg..... Ik hoop dat het niet
    te lang duurt.
    Groetjes, ook aan Thabo, en wens hem veel succes met zijn examen.
    Conny

• 07 Augustus 2015 - 12:31

Teus:

Hoi Marloes mama en ik zijn vandaag weer thuis van een weekje uit, maar dat wist je al, fijn dat jullie zo veel kunnen doen voor de kinderen, wees voorzichtig en verder veel succes ook voor Thabo natuurlijk, we spreken elkaar weer snel, doei

Gerrie en Teus

• 07 Augustus 2015 - 17:37

Gerrie:

Hey Loessie
    Geweldig weer zo'n lange blog met alles wat je daar meemaakt.
    Geen stroom...geen water....kunnen wij ons toch niet voorstellen!
    En voor zoveel kinderen een superdag ...dat zullen ze niet snel vergeten.
    Succes met alles en dikke knuffel ook voor Thabo van je mamsie

• 07 Augustus 2015 - 20:43

Margreeth:

hoi Marloes.
    Super wat jij en je team voor elkaar krijgt, Alle gezichtjes zullen wel glunderen.En dan even het andere vergeten.
    Ik geniet van je blog en ik hoop dat je nog veel mag en kan doen.
    Ik hoop wel dat je weer water hebt,want je kunt niet zonder......
    gr en succes met je werk.
    margreeth

• 07 Augustus 2015 - 21:51

Coby:

Ha Marloes,

Bedankt voor je update. Leuk om te lezen, bijzonder om mee te maken voor de kinderen maar ook voor jou! Ik bedenk me net dat het hier een tropische weekje wordt maar dat er hier gewoon water te tappen valt uit de kraan. Niet te vergelijken!

Lieve groetjes,
    Albert, Coby & kidzzz

• 08 Augustus 2015 - 20:30

Marius En Wil:

Dag lieve marloes,
    Dankjewel dat we weer even mochten genieten van je verhaal!
    We zijn blij dat je zo geniet.
    Dág!

• 08 Augustus 2015 - 21:57

Hans En Meta:

Hoi Marloes,
    Prachtig om zo veel voor de kinderen te doen.
    Ze zullen de extra aandacht héérlijk vinden!
    Nog een fijne tijd verder.
    Gods zegen.
    Liefs van ons allemaal!